Feb 2, 2011

seketika.

salam.




tak sangka.tak percaya.
ku sangka ini fantasi.
tidak.
realiti rupanya.


teringat pula,
ketika aku di usia 15.
tlah aku tekad tuk tidak meninggalkan,
tidak meninggalkan,
kawan2,
guru2,
sluruh isi bestari.
rasa sayang mulai bercambah.


tapi,
hati tlah berubah.
bukan,
bukan niat tuk meniggalkan semua.
entah tiba2,
tidak ku tahu jua puncanya,
terdetik tuk mencari sesuatu yang berbeza,
memaksa aku tuk meniggalkan jua,
semuanya..


--------------------------------------------------------


ok.
da abes sesi skema.
tu da abes skema la tu.
nak lagi menusok kalbu,fikrzikr ad..


--------------------------------------------------------


jadi, 
di kesempatan yang ad,
aku,alyajamil,
ingin memohon maaf atas sgala kesilapan yang aku pernah muntahkan kat korang.
dari ujong tudong sampai ujong kasut.
diharapkan segala kesalahan akan dimaafkan.
harap yang teramat giga.
dan,
andai kate korang pernah wat salah kat aku,
jangan bimbang.

kire 0-0.
 bleh la ye?


-------------------------------------------------------


buat guru2 bestari,
terima kaseh gnong everest atas bakti yg x kan saya lpekan.
saya ingin mohon maaf atas segala kesalahan yang saya pernah lakukan kepada guru2,
buat tc. norkiah,
pengalaman yang saya dapat wak2 detik itu,
x kan dilupakan.


-------------------------------------------------------





blok c aras 3.
tak leh lupe punye lorong ni.
lorong kegemaran kekucing tok melepas...
mungkin..
kitorang ad aura sayang binatang lebeh kot..


nampak pintu yang bertampal kertas a4 melintang tu?
4 ibnu khaldun tertulis kat situ..
kitorang yang paling senior tau,
kat blok c je la..
 tapi kitorang tu korang kene tuka kepada diorang..
sebab aku da klua da..
ngah2..


aku akan rindu saat kite bersama.
[maaf kejiwangan sekejap]
aku akan rindu saat mendengar suare2 yang aku rase kalo diorang masok mentor 'cekeceng', kompem no 1,
mane taknye,
sume genre diorang leh bawak,
daripada yang jiwang karat sampailah ke genre yang terhangguk2 kpale aku dibuatnye.

aku akan rindu  saat cekgu2 bertanya,
"ape ye name kamu?"
 mugnkin name aku terlalu sukar tuk diingati antara 3 dak pompuan yang laen.

aku akan rindu saat dak2 f1 menjerit,
"weyh,tunggu aku!!!"
menunjukkan yg diorang nak mkn same2 kat dm,
walhal wak2 tu sesaraf otak aku da bersimpol da 
nak jawab soklan m3
sambil menahan prot yg tros menyanyikan lagu inspektor remos tanpa berhenti siap menari lagi.


kepada kengkawan yg baru,
maaf kerana tak dapat join korang.
ingat name pon jadila..kan?


------------------------------------------------------





kepada barisan kprs f4 2011,
maaf,
tak sempat berbakti ngan korang,
aku,
ngan pnoh pengharapan,
mengharapkan agar korang tros maju,
dan jangan setapak pon undur ke blakang.

pengalaman mengajar kite.


-------------------------------------------------------

kepada biro sukan dan rekreasi,
saya minta maaf atas ke'lampi'an saya slame ini,
menyebabkan biro sureks pasif seketika,
smoge pengganti saya kurang tahap ke'lampi'annye,
agar biro sureks akan lebeh proaktif.


-------------------------------------------------------


konlusi:

maaf atas sgalenye,
trimas gnong everest atas sgalenye,

cume 1 aku harap,
kite x kan ptos cam tu je.

dan kalo sanggup,
doakan aku bahagia,
dalam suasana yang baru..


insyaAllah,
tak lupe korang.

ad jodoh,
jumpe lagi.




7 comments:

ameer said...
This comment has been removed by the author.
asilah said...

fiq,, sume pindah en,,,
hope ko baik2 je kt skola baru tu!
i always pray 4 ur succes!!!

najihahusna said...

salam alaik, kawan!

rs mcm heaven.
ade nme ak kt ctu.

ahaha.
cume ak nk ckp yg ak da curik pic kprs tu.
rasminye, tanpa izin.
sila marah.


ready, tak ready. kne ready jugak.
Jadi Alya yg sebnar okeh? Kalu yg lbih baik pon best gak!

important ( sbb utk aku jugak); tajdid niat. ilmu yg nk dikejar. plus, experience pun nak diteguk. tamak ilmu takpe weyh. pastu, rajinla share ngan ktorng. :)

one more,
jgnla selalu berHUJAN sgt, nnt demam. kan susah.

Of all,
stay with Him. The Most Gracious.


I hope there's still His Love for us.

Peace!

amnah rasyiqah said...

salam alaik!

smoga ketemu lagi..
hanya buat yg terbaEk!

g-jie said...

fiq!!
jgn lpe lawat sambest ek,,,

tertinggal r ag ape2..
ti ko patah blk sambes..haha~

minnedina said...

salam....fiq aq dh jd follower ko...lps nie aq kan jd pgkritik ttp ko pulak...hehe...anyway i wish the best for u,my friend...the important thing is....don t forget us...we love u..ukhuwahfillah...

alya ! said...

sila : trimas eh!

husna:kalo ko nak tau,aku da ngamok kat sini..eh,tiadalah...insyaAllah tak lupe pesanan bombastic ko!

amnah: kalo ad jodoh, ape slhnye..

g-jie: janji aku tanak tggl brg dah..seksa jiwe raga!kalo ad ksmptn,aku lawat....

min: maaf bertanya,ko siapa ye?
walo pape pon,rajen2 la kritok blog ni ye? ukhuwahfillah...